Magazinul tau

online de

MATERIALE TEXTILE !

Fara comanda minima.

Fara cantitate minima.

Posibilitate verificare colet.

Posibilitate returnare colet.

La cerere punem la dispozitia dvs toate acccesoriile de care aveti nevoie pentru finalizarea unui produs: ata, captuseala, fermoare, nasturi, capse, intaritura, umeri, cupe, corsete.

Livrare gratuita

pentru toate comenzile

peste 300 Ron.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi materiale textile? LIKE pe pagina de facebook.

Marim in fiecare zi oferta noastra de materiale textile, cu noi modele de: dantela, matase naturala, tulle, voal, satin, broderii stofa, jerse, blana sintetica, piele sintetica, paiete, etc.

CONTACTE

Dantela-si-Matase.ro
office@dantela-si-matase.ro
tel: 0238 711040
scrieţi-ne

CEL MAI VÂNDUT

Preţul nostru 180,00 LEI
Stoc DA
Preţul nostru 160,00 LEI
Stoc DA
Preţul nostru 36,00 LEI
Stoc DA

» DANTELA
DANTELA

Cea mai potrivita alegere de materiale textile cand este vorba de dantela pentru o vestimentatie aparte, la un foarte bun raport calitate-pret.

Termenul de DANTELA are o definitie surprinzator de simpla si inexpresiva: Împletitură fină și ușoară cu găurele, reprezentând modele variate, executată (manual sau mecanic) din fire subțiri de ață, de mătase sau de fibre sintetice și folosită ca garnitură la lenjerie, rochii, perdele etc.; horbotă. – Din fr. dentelle. Este greu de crezut ca o clienta serioasa, o doamna sau domnisoara care se respecta, ar alege un material textil descris astfel daca ar vrea sa-si pregateasca o tinuta de ocazie pentru o iesire la un eveniment deosebit. Haideti sa facem lumina.

Specialistii din domeniul materialelor textile sunt cu totii de acord ca DANTELA este o varietate de material textil, realizat prin diferite tehnici de impletire, fie tesere, fie tricotare, fie prin tehnologii moderne de sudare, a carui caracteristica esentiala consta in elementele de design, imbinate cu elementele de compozilie si de finete a firelor/fibrelor, care au rolul de a conferi noblete si delicatete produsului finit.

Nu e asa ca parca discutam de altceva?

Daca ar fi sa facem o clasificare a dantelelor, atunci ne putem angaja cu totii intr-un exercitiu de imaginatie si spirit tehnic si estetic. In primul rand, putem lua in considerare caracteristicile desenului. Dantele pe teme geometrice sau inspirate din natura, modele mici sau modele mari, modele uniforme sau modulare, etc..

Putem avea dantele cu terminatie simpla sau cu bordura, cu una sau cu doua borduri.

Daca studiem natura fibrelor din care este compus acest material textil deosebit, intalnim dantele de matase, de bumbac, de in, sau dantele sintetice, din poliester, poliamida, acetat sau alte compozitii. Atentie la acetat, care in esenta este tot o fibra naturala, dar procesata chimic, asa incat utilizatorii o incadreaza in ambele categorii.

Dantelele pot fi rigide sau stretch, pe lungime si/sau pe latime. Vorbind de caracteristica de elasticitate, trebuie sa precizam ca, prin natura compozitiei acestui material textil, aproape intotdeauna vom intalni trasaturi de stretch. Trebuie avut in vedere insa daca intinderea este generata de structura cu goluri a compozitiei grafice sau de unele fire/fibre elastice folosite la realizarea dantelei. Acest aspect este foarte important cand elaboram modelul produsului finit, pentru a ne bucura de lejeritate la purtare, dar si de un aspect placut, ajustat pe corp, al articolului vestimentar si, nu in ultimul rand, pentru a fi siguri ca nu vom avea "surprize" la purtarea produsului, cu alte cuvinte pentru a mentine factorul de purtabilitate al produsului, pe baza caracteristicilor de rezistenta ale materialului textil.

Cea mai importanta clasificare este, totusi, din punctul de vedere al calitatii. Aici trebuie sa privim atent la calitatea executiei, la finetea si la uniformitatea impletiturii. Putem intalni modele frumoase, atractive, dar realizate grosier, sau putem avea de-a face cu un design comun, dar realizat la un nivel calitativ superior. Care este mai buna? Noi apreciem ca cea de-a doua, dar decizia finala este a utilizatorului.

Sa nu uitam ca dantela poate fi realizata ca un material textil propriu-zis, la latimi de 110 - 140 cm, situatie la care ne-am si referit pana acum, sau ca material de completare, ca produs de accesorizare, sub forma de benzi si panglici cu latimi de 30-40 cm sau inguste, de 1-2 cm sau mai putin. Practic, la asemenea dantele face referire definitia din dex, chiar daca nu o arata in mod explicit. Si aceasta nu ar fi singura critica pe care o putem aduce definitiei initiale.

Poate ca multa lume considera ca dantela este un material textil usor, fin si subtire. Aceasta nu este adevarat intotdeauna. Din fericire. Puteti intilni si dantele groase si grele, unele chiar pe site-ul nostru. Daca sunt bine realizate, cu o tesatura ingrijita si cu fir uniform, acestea pot reprezenta un adevarat varf de lance in topul materialelor textile de tip dantela.

Daca tot am deschis discutia, din sezonul 2013-2014, au aparut si dantelele pufoase, realizate din fire de acril sau poliamida scamosate. Este adevarat ca aceste materiale au existat dintotdeauna, interesant este ca acum le-a venit randul, acum se inscriu in tendintele de moda.

Daca tot am ajuns sa vorbim despre noutati, sa trecem in revista si sortimentele de dantela pe saten sau dantela pe stofa, materiale textile care in urma cu un an sau doi erau greu de acceptat de consumatorul final, pentru ca apoi sa fie gustate pe deplin. Sa nu uitam, totusi, dantela pe tull sau dantela cu desene individuale, decupabile, sau dantelele combinate cu pietre (sticla sau plastic) sau cu paiete. Cum ar zice englezul, in acest domeniu, "the sky is the limit". Din fericire. Ca sa nu mai vorbim de dantele "unicat", care chiar daca sunt produse in serie, totusi, confera produsului o prestanta si o nota aparte inimitabile. Cu conditia unui design pe masura...

Putina atentie, totusi, sa ramanem in zona rationalului si sa nu confundam dantelele aplicate pe materiale textile cu broderiile. Este un domeniu sensibil, si ar fi pacat sa cadem in capcana unor asemenea confuzii. Broderia este o cusătură în relief (reprezentând flori sau alte ornamente), executată pe un material textil, din aceleasi fire sau din fire speciale. Dantela aplicata, asa dupa cum ii spune si numele, este o dantela de sine statatoare, aplicata, cel mai adesea, printr-un procedeu special de coasere, pe suportul textil. Dantela nu este intrepatrunsa cu firele din compozitia materialului textil, ci este fixata cu un sistem de cusaturi mai mult sau mai putin evidente.

Si aici putem discuta de calitatea materialului textil, daca analizam rezistenta la purtare a acestor dantele aplicate, dar din nou parerile vor fi impartite, unii punand accentul pe frumusetea compozitiei si pe finetea firului, altii pe rezistenta. Cert este ca in nicio situatie nu trebuie sa apara probleme la o purtare normala, in deplin acord cu caracteristicile materialului textil. Iar acest principiu este valabil pentru toate materialele textile, de la matasea cea mai fina, pana la stofele groase pentru paltoane. Practic, nimic nu rezista la orice solicitari. Sau daca ar fi sa reziste, atunci sa vedem cine ar fi dispus sa si poarte asa ceva!

O precizare se impune daca vorbim de compozitia fibroasa a dantelei. Nu de putine ori, suntem "pacaliti" de aspectul frumos, uniform, lucios, al dantelei si suntem dispusi sa clasificam ca un material inferior o dantela mata si cu oarecare imperfectiuni la firele de compozitie. In multe cazuri, primele dantele sunt realizate din fire artificiale, uniforme, iar cele din urma din fire naturale, care, vrem sau nu, prezinta imperfectiuni. Nu de putine ori, tocmai aceste imperfectiuni ale firelor naturale dau o nota aparte produsului finit, important fiind sa-l utilizam pentru produse care se preteaza la acest gen de materiale. Mai importanta este croiala articolului vestimentar, lejeritatea, culoarea si, nu in ultimul rand, accesorizarea acestuia.

Si nu uitati: foarte important este sa purtam articolul vestimentar din dantela cu stil si acolo unde este potrivit, astfel incat sa facem echipa buna si sa ne simtim in largul nostru.

Va rugam sa retineti ca aici este unul din putinele magazine online unde veti gasi un bogat sortiment de dantele, unele dintre ele de o calitate deosebita.

Acest material textil de calitate se poate folosi la o paleta larga de articole vestimentare, in functie de optiunile tale, o dantela bine aleasa transformand o rochie de toata ziua, cu o croiala clasica, intr-un articol deosebit, care te scoate in evidenta si te transforma intr-o persoana aparte. Asemenea materiale din matase naturala, bumbac sau chiar din fire artificiale, innobileaza produsul si-i dau o nota aparte, prin ele insele, fara a mai fi nevoie de "efortul" de creatie pe care il rasplatesti uneori atat de mult. Cu o asemenea alegere, o parte importanta din problema tinutei tale este ca si rezolvata. Tot ce mai ai de facut este sa alegi culoarea cea mai potrivita cu trasaturile tale si, de ce nu, ale partenerului.

Nu uita unde vei purta acest articol vestimentar si cu ce il vei asorta. De accesorii nu trebuie sa-ti mai faci probleme deosebite, o compozitie pe baza de dantela bine aleasa face impresie buna intotdeauna. Mai faci rost de un sal sau o esarfa asortata sau, de ce nu, de un bolero bine croit si vei avea o tinuta superba.

Recomandarea numarul unu, cu care nu vei da gres niciodata: o rochie lunga cu bustul din dantela peste o dublura de saten charmeuse, usor si delicat, cu partea inferioara, de la talie in jos (atentie unde pui linia taliei, adesea arata mai bine mai sus) dintr-un voal de matase naturala uni, de 4-8 momm, subtire si delicat, semitransparent, dublat si acesta cu un saten asortat. Poti sa aplici maneca scurta sau 3/4, dupa anotimp, sau pur si simplu sa iei un bolero din shantung sau, de ce nu, dintr-o blanita fina (naturala sau nu), intr-un ton potrivit, si/sau o esarfa bine aleasa.

Recomandarea numarul doi: o rochie dreapta (foarte putin cambrata pe talie, daca doresti), la baza gatului, pana la genunchi (sau putin deasupra), realizata dintr-o dantela grea de bumbac, bordata cu un saten asortat la gat, la maini si la poale.

Dantela se preteaza si la articole casual, ca un tricou la baza gatului, cu fata dintr-o dantela de bumbac sau dintr-un fir subtire de vascoza, peste o dublura de tricot de bumbac, cu spatele din tricot. Retine ca, incepand din sezonul SS2014, dantela si alte texturi considerate in mod traditional de gala se pot purta la tinute de toata ziua, la birou sau in timpul liber.

Ideea centrala este ca "dantela a coborat in strada". Suntem de acord ca esti surprinsa de ceea ce citesti acum, dar asta este. Din fericire.

Curaj si idei bune. Si spor la cumparaturi. Ai ajuns unde trebuie si ai mari sanse sa gasesti acum si aici exact ceea ce cauti.


MmZiMGIxY